Personbil med släp (BE)

Information om utbildningen

Körkortsutbildning för personbil med släp (BE)

Ett BE-kort är för dig som behöver dra riktigt tungt och inte vill behöva oroa dig för om din körkortsbehörighet räcker till. Utbildningen sker oftast i grupp för maximal effektivitet, men kan även genomföras individuellt.

Använd Transportstyrelsens släpvagnskalkylator för att ta reda på vilken behörighet som krävs för just din kombination av bil och släp.

Trivsel och kvalitet Vår målsättning är att du ska trivas på trafikskolan och att du blir nöjd med din utbildning. Om du har frågor kring din utbildning så kan du vända dig till kontorspersonalen eller din trafiklärare. Här följer fem enkla steg till ditt körkort:

1. Skriv in dig och skaffa körkortstillstånd
För att ta körkort för behörighet BE behöver du ha körkortstillstånd. Detta ansöker du om på transportstyrelsen.se. En optiker kan hjälpa dig med det syntest som krävs. När du skriver in dig hos oss får du tillgång till böcker och elevcentralen.se med de övningsprov som finns där.

2. Gör teori
Du har möjlighet att läsa själv och att gå på de tre teorilektionerna för grundteorin som ingår i alla behörigheter. När du känner dig redo att testa dina kunskaper kan du börja med övningsproven på datorerna.

3. Gör kunskapsprovet
När du är färdig med alla övningsprov på trafikskolan bokar vi kunskapsprov på Trafikverket åt dig. Om du har behov av anpassat kunskapsprov behöver du meddela oss det och se till att skicka in en särskild ansökan i god tid till Trafikverket eftersom det är långa väntetider. När du har klarat ditt kunskapsprov så bokar vi tid för övningskörning och körprov. Kom ihåg att ta med godkänd legitimation till provet.

4. Övningskör
Körningen görs för närvarande individuellt för att minska smittspridningen och säkerhetskontrollen görs i par då vi är utomhus och kan hålla avstånd.

Innehåll:

  • 90 min gemensam säkerhetskontroll, lastsäkring och genomgång av fordonens registreringsbevis
  • 60 min övningskörning i trafik.

Ibland är det nödvändigt att köra fler lektioner på trafikskolan, och skulle det behövas så köper man till detta enligt aktuell prislista.

5. Gör körprovet
På dagen för ditt körprov tar du dig till provplatsen för att visa upp dina kunskaper och färdigheter för Trafikverkets personal. Du har tillgång till en godkänd fordonskombination på provet genom trafikskolan. Du behöver ha godkänd legitimation med dig när du ska genomföra ditt prov.

Priser BE

Trafikskolans priser:
Släputbildning BE 7500:-
Extralektion 1600:-/tim
Transportstyrelsens & Trafikverkets avgifter:
Fotografering på Trafikverket 80:-
Kunskapsprov 325:-
Körprov på Trafikverket 800:-
Körkortstillverkning 280:-