Personbil med släp (BE)

Information om utbildningen

Körkortsutbildning för personbil med släp (BE)

Ett BE-kort är för dig som behöver dra riktigt tungt och inte vill behöva oroa dig för om din körkortsbehörighet räcker till. Utbildningen sker oftast i grupp för maximal effektivitet, men kan även genomföras individuellt.

Trivsel och kvalitet Vår målsättning är att du ska trivas på trafikskolan och att du blir nöjd med din utbildning. Om du har frågor kring din utbildning så kan du vända dig till kontorspersonalen eller din trafiklärare. Här följer fem enkla steg till ditt körkort: 1. Skriv in dig och skaffa körkortstillstånd För att ta körkort för behörighet BE behöver du ha körkortstillstånd. Detta ansöker du om på transportstyrelsen.se. En optiker kan hjälpa dig med det syntest som krävs. När du skriver in dig hos oss får du tillgång till böcker och elevcentralen.se med de övningsprov som finns där. 2. Gör teori Du har möjlighet att läsa själv och att gå på de tre teorilektionerna för grundteorin som ingår i alla behörigheter. När du känner dig redo att testa dina kunskaper kan du börja med övningsproven på datorerna. 3. Gör kunskapsprovet När du är färdig med alla övningsprov på trafikskolan bokar vi kunskapsprov på Trafikverket åt dig. När du har klarat ditt kunskapsprov så bokar vi tid för övningskörning och körprov. Kom ihåg att ta med godkänd legitimation till provet. 4. Övningskör Körningen görs i grupp om 3 pers och tar 4 tim vid ett tillfälle. Innehåll:

  • 60 min gemensam säkerhetskontroll, lastsäkring och genomgång av fordonens registreringsbevis
  • 60 min gemensam övningskörning på körgård
  • 90 min gemensam övningskörning i trafik.

Ibland är det nödvändigt att köra fler lektioner på trafikskolan, och skulle det behövas så köper man till detta enligt aktuell prislista. Hör av dig om du önskar individuellt körpass istället för körning i grupp.

5. Gör körprovet På dagen för ditt körprov träffas du och din trafiklärare på provplatsen för att visa upp dina kunskaper och färdigheter för Trafikverkets personal. Du har tillgång till en godkänd fordonskombination på provet genom trafikskolan. Du behöver ha godkänd legitimation med dig när du ska genomföra ditt prov.

Prislista BE

Trafikskolans priser:
Grundavgift 800:-
Läromedel 545:-
Övningskörning 1800:-
Fordonskombination vid prov 1800:-
Transportstyrelsens & Trafikverkets avgifter:
Kunskapsprov 325:-
Fotografering 80:-
Körprov 1650:-
Körkortstillverkning 250:-