Moped

>
Det efterlängtade Mopedkortet!

Det är något speciellt att ta sin första förarbehörighet – frihet, glädje, gemenskap. Oavsett vilka anledningar just du har att ta mopedkort, så hjälper våra erfarna mopedlärare dig att lyckas på bästa tänkbara sätt i trafiken.

Du bokar och betalar via vår e-handel. Nya kurser läggs ut löpande.

Information om utbildningen

Inför utbildningen

För att ta körkort måste du ha körkortstillstånd och godkänd legitimation t.ex. pass eller ID-kort. Du ansöker om körkortstillstånd på transportstyrelsen.se. En optiker kan hjälpa dig med det syntest som krävs. Du behöver ha fått ditt körkortstillstånd godkänt innan kursen börjar. TIPS! Ansök om körkortstillstånd i god tid innan du har fyllt 15. Det kan ta lite tid att få det. Utbildningen kan du påbörja när du är 14 år och 9 månader. Du bör även se till att skaffa dig lämplig skyddsutrustning för mopedkörning.

Teorilektioner och elevcentralen.se

Den teoretiska utbildningen består av tre teorilektioner i grupp samt studiematerial på elevcentralen.se. I slutet av utbildningen övar du på frågor på elevcentralen.se inför kunskapsprovet på Trafikverket.

Körning

Den praktiska utbildningen består av olika moment. I översikten av undervisningsplanen som du får vid inskrivningen hittar du alla moment och där står också hur du ska förbereda dig inför dem. Kom väl förberedd till körlektionerna så minskar du antalet lektioner och får en effektivare inlärning som sitter bättre! Hela vår utbildning går ut på att öka riskmedvetandet och att skapa en trygg förare som har ett defensivt körsätt.

Din trafiklärare kommer löpande att kontrollera dina färdigheter under körlektionerna. Du blir godkänd när du och din trafiklärare är överens om att du är färdigutbildad. Hur många lektioner som behövs är olika från person till person, men de flesta klarar sig på de lektioner som ingår i kursavgiften.

 

Kunskapsprov

När du har genomgått din utbildning på trafikskolan, och alla övningsprov är klara, är det dags för Trafikverket att kontrollera dina kunskaper. Trafikskolan bokar prov åt dig när du är klar med övningsproven och godkänd på din körning. Om du har behov av anpassat kunskapsprov behöver du meddela oss det och se till att skicka in en särskild ansökan i god tid till Trafikverket eftersom det är långa väntetider.

Alkotest

Vi tar strid mot alkohol i trafiken. Detta innebär bl.a. att alla elever måste göra ett utandningsprov innan körlektionen börjar. Om ditt utandningsprov inte är OK ställs körlektionen in och full avgift tas ut.

Priser mopedklass I (AM)

Trafikskolans priser:
Mopedutbildning klass I 7500:-
Transportstyrelsens & Trafikverkets avgifter:
Kunskapsprov 325:-
Fotografering på Trafikverket 80:-
Körkortstillverkning 280:-