Personbil med släp (B96)

Information om utbildningen

Utbildning för körkortsklass b96 – Personbil med släp 

Behöver du det där lilla extra för att få köra din fordonskombination? Då är utökad behörighet B rätt alternativ för dig. Hos oss följer du ett väl beprövat upplägg som ger gott resultat.

Trivsel och kvalitet Vår målsättning är att du ska trivas på trafikskolan och att du blir nöjd med din utbildning. Om du har frågor kring din utbildning så kan du vända dig till kontorspersonalen eller din trafiklärare. Här följer fem enkla steg till ditt körkort: 1. Skriv in dig och boka tid Skriv in dig på trafikskolan så bokar vi upp övningskörning och prov åt dig. 2. Gör teori Du behöver inte göra något kunskapsprov för att få körkort för utökad behörighet B. Du ska ändå studera ditt läromedel för att få en effektiv övningskörning och för att klara körprovet. 3. Övningskör Körningen görs i grupp om max 3 pers och tar 4 tim vid ett tillfälle. Innehåll: -60 min gemensam säkerhetskontroll, lastsäkring och genomgång av fordonens registreringsbevis -60 min gemensam övningskörning på körgård -90 min gemensam övningskörning i trafik. Ibland är det nödvändigt att köra fler lektioner på trafikskolan, och skulle det behövas så köper man till detta enligt aktuell prislista. Hör av dig om du önskar individuellt körpass istället för körning i grupp. 4. Fotograferas Du måste fotograferas på Trafikverkets förarprovskontor innan ditt prov. Om du inte har gjort det innan provtillfället så får du inte genomföra provet. Närmsta förarprovskontor där du kan fotografera dig ligger i Karlskrona och öppettiderna hittar du på trafikverket.se. Du bokar själv tid för detta och ska visa upp godkänd legitimation vid fotograferingstillfället.

5. Gör körprovet På dagen för ditt körprov träffas du och din trafiklärare på provplatsen för att visa upp dina kunskapeAr och färdigheter för Trafikverkets personal. Du har tillgång till en godkänd fordonskombination på provet genom trafikskolan. Du behöver ha godkänd legitimation med dig när du ska genomföra ditt prov. Vad krävs för att bli godkänd? För att bli godkänd på provet ska du till att börja med kunna genomföra säkerhetskontroll och lastsäkring på fordonskombinationen. Du ska även kunna svara på frågor kring säkerhetskontroll, lastsäkring och fordonens registreringsbevis. Därefter kommer du att få visa att du har ett trafiksäkert beteende på vägarna. I det ingår att du ska genomföra någon form av manövreringsövning så som backning, vändning eller parkering i trafik.

Prislista B96

Trafikskolans priser:
Grundavgift 300:-
Bok 245:-
Övningskörning 1800:-
Fordonskombination vid prov 1200:-
Transportstyrelsens & Trafikverkets avgifter:
Fotografering på Trafikverket 80:-
Körprov på Trafikverket 800:-
Körkortstillverkning 250:-