Information om åtgärder gällande Covid-19

Det är viktigt att vi alla tar ansvar och hjälps åt att minska smittspridningen av Covid-19. På vår trafikskola kan du känna dig trygg med att vi följer de råd som Folkhälsomyndigheten ger. Nedan kan du se våra riktlinjer inklusive de åtgärder som vi vidtar för att minska smittspridningen.

Undvik att besöka oss fysiskt. Har du på något vis varit i kontakt med smittade eller känner dig sjuk, har symtom på luftvägsinfektion, hosta eller har feber ska du absolut inte komma till trafikskolan, utan istället kontakta oss via info@trossotrafikskola eller 0455-25568.

Följande riktlinjer gäller tillsvidare på trafikskolan:

Teorilektioner
Teorilektioner genomförs online via mötestjänsten Zoom. Anmälda deltagare får en länk skickad till sin e-post och följer den för att komma till mötet. Ladda gärna ned gratisappen Zoom Cloud Meetings för bästa upplevelsen.

Trafiklektioner
Trafiklärare som uppvisar symtom får inte genomföra körlektioner.
Elever som uppvisar symtom får inte genomföra körlektioner.
Tvätta händerna med tvål på trafikskolan eller använd handsprit innan och efter din lektion.
Alkoblås genomförs inte pga risk för smittspridning.
Vi desinficerar kontaktytor i bilen mellan varje körlektion.
Lärare och elev bär munskydd i bilen. Finns att tillgå på trafikskolan.

Introduktionsutbildning, Risketta och Risktvåa
Introduktionsutbildning hålls endast som fjärrundervisning via Zoom. Riskettan genomförs på Brinova Arena för att säkerställa att det finns över 10 kvadratmeter per person till förfogande. Deltagare ombeds att hålla avstånd, tvätta händerna med tvål och vatten och det finns även tillgång till handsprit. Lokalen rengörs noggrant och kontaktytor desinficeras regelbundet. Deltagare som uppvisar symtom får inte närvara på kursen. Risktvåan genomförs med färre deltagare än vanligt och alla bär munskydd i bilen.

Avbokning
Avbokning senast kl. 13.00 dagen innan din lektion gäller som vanligt och påminnelse-sms går ut redan kl. 12.00. Skulle du missa att avboka, och du känner dig sjuk, så gäller som vanligt avbokning utan debitering. Hör då av dig till oss via e-post eller telefon.

Vad kan du själv göra?
Som elev hos oss har du också ett ansvar att minska risken för smittspridning. För att vi ska kunna bedriva vår verksamhet på ett säkert och tryggt sätt så ber vi dig att vidta alla de försiktighetsåtgärder som Folkhälsomyndigheten rekommenderar. Vi på trafikskolan arbetar hela tiden med att skapa förutsättningar för att dessa rekommendationer ska vara så enkla som möjligt att följa.

Vi ber dig:

  • Hålla avstånd till andra i lokalen
  • Tvätta händerna eller använd handdesinfektion innan och efter varje körlektion
  • Betala dina lektioner online via vår e-handel med kort eller Swish
  • Undvik att besöka oss i onödan, kontakta oss hellre via e-post eller telefon.

 

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridning både i våra fordon och i våra lokaler